KST je aj v roku 2023 príjemcom 2% z dane

2% z dane pre KST

KST získava prostriedky pre turistiku mládeže aj z 2% z daní, ktoré môžu na jeho účet poukázať zamestnanci, podnikatelia alebo právnické osoby. Získané peniaze pritom plne využijú odbory a kluby KST v regiónoch, alikvotne podľa podielu jednotlivých regiónov.

Klub slovenských turistov je registrovaný príjemca dane z  2% ako občianske združenie.

Údaje o KST:

  • právna forma: občianske združenie,
  • IČO: 00688312,
  • adresa: 831 03 Bratislava, Záborského 33

Ako poukázať 2% (3%) z daní

Pracovali ste ako dobrovoľník?

Ak ste pracovali aspoň 40 hodín ako dobrovoľník v roku 2022, máte možnosť venovať 3% z dane - požiadajte organizáciu, pre ktorú ste pracovali ako dobrovoľník o potvrdenie tejto práce.

Dôležité termíny:

  • do 31. marca 2023 - Podanie daňových priznaní zo strany daňovníkov (fyzické osoby), ktorí podávajú daňové priznanie + podanie daňových priznaní právnickými osobami - Vyhlásenie je už súčasťou daňového priznania

  • do 30. apríla 2023 - Zasielanie vyhlásení zo strany daňovníkov, za ktorých daňovú povinnosť vyrovná zamestnávateľ (zamestnanec okrem vyhlásenia zasiela aj Potvrdenie o zaplatení dane)

Popis krokov pre venovanie 2% z dane

Zamestnanci:

  1. Požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane.

  2. Vyplňte vyhlásenie o poukázaní 2 % dane. Uveďte vaše meno, rodné číslo, bydlisko a sumu zodpovedajúcu 2% zaplatenej dane.

  3. Najneskôr do 30. apríla 2023 pošlite/doručte formuláre daňovému úradu v mieste vášho bydliska.

 

Viac informácií po 15. 1. 2023 tu: https://www.dvepercenta.sk/


Fotogaléria